Ķinka-kartupeļu putraimu biezputra

5 1

Sastāvdaļas

  • ½ litrs piens
  • 1 kg kartupeļu
  • 200 gr miežu putraimi
  • Sāls
  • Mērcei
  • 300 gr cauraugušas žāvētas cūkkgaļas
  • 1 vidējs sīpols
  • Skābs krējums

Pagatavošana

1 min.
  1. Nomērcētus putraimus ūdenī izvāra biezputrā.
  2. Nomizotus kartupeļus novāra un ar stampiņu satampā.
  3. Katliņā samaisa sastampātos kartupeļus kopā ar putraimu biezputru,pielej pienu un maisot pavāra, tā, lai putra sāk mest burbuļus.
  4. Sagriež gaļu un sīpolu un uz pannas sacepina.Karstai piemaisa diezgan daudz skābo krējumu.
  5. Mana vecāmamma putru pasniedza šādi -
  6. šķīvja vidū putra, putrai vidū iedobulis, iedobulī mērcīte.

Komentāri

baiba 2010. gada 10. novembris 16:46
Saukta arī bukstiņbiezputru!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni