Ābolu adžika

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 litri ābolu biezenis
  • 300 grami ķiploki
  • 1 vidēji liela selerijas sakne
  • 1 /3 glāzes cukurs
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote saldā maltā paprika
  • 1 tējkarote maltā čilli
  • Saišķītis pētersīļi

Pagatavošana

1 min.
  1. Adžikai der tikai skābie āboli, vislabāk Antonovka.
  2. Ābolus nomizo, izgriež sēklotni un sagriež gabaliņos.
  3. Gaļas mašīnā samaļ notīrītu selerijas sakni, ķiplokus un zaļumus.
  4. Ābolus katliņā vāra,pielejot mazliet ūdens,līdz veidojas biezenis. Ja vēlās, lai gatavais produkts būtu šķidrāks ,tad ūdens jālej vairāk.
  5. Tad pievieno samaltās sastāvdaļas, sāli un cukuru.Vēl pavāra 10 minūtes. Vārīšanas beigās pieliek saldo papriku un čilli.
  6. Ar cukuru jābūt diezgan uzmanīgiem. Ja āboli ir padevušies saldi,cukuru nevajag nemaz.
  7. Arī čilli daudzumu katra saimniece var regulēt pēc sava prāta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas