Sākums > Receptes > Konservējumi

Ābolu adžika ar ķiplokiem un čili

2005. gada 21. oktobris
Foto: Shutterstock.com
Ziemā ābolu adžika būs izcila piedeva pie gaļas ēdieniem - arī pie Mārtiņdienas zoss un cūkas cepeša Ziemassvētkos.
Pagatavošana
1 min
1. Adžikai der tikai skābie āboli, vislabāk Antonovka.
2. Ābolus nomizo, izgriež sēklotni un sagriež gabaliņos.
3. Gaļas mašīnā samaļ notīrītu selerijas sakni, ķiplokus, papriku, čili un zaļumus. Čili daudzumu katra saimniece var regulēt pēc sava prāta.
4. Ābolus katliņā vāra, pielejot mazliet ūdens, līdz veidojas biezenis. Ja vēlās, lai gatavais produkts būtu šķidrāks ,tad ūdens jālej vairāk.
5. Tad pievieno samaltās sastāvdaļas, sāli un cukuru. Ar cukuru jābūt diezgan uzmanīgiem. Ja āboli ir padevušies saldi, cukuru nevajag nemaz.
6. Vēl pavāra 10 minūtes. Vārīšanas beigās pieliek saldo papriku un čili. Karstu masu lej burciņās, aizvāko.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu