Rietumu ēdiens

2005. gada 15. aprīlis
Foto: Sarmīte
Pagatavošana
1 min
1. Notīri kartupeļus un sagriez puscentimetru biezās šķēlītēs. Notīri arī baklažānu un sagriez tāpat kā kartupeļus. Tad ķeramies pie gaļas. Sīpolu smalki sagriež un liek panna apcepties, kad sīpoli brūni, pievieno gaļu un ļauj tai apcepties nedaudz. Pievieno tomātu biezeni un apmēram 1L ūdens (vai buljonu) iemet vienu tējk. cukura, citādi būs skāba gaļa. Pievieno garšvielas un ļauj tam sautēties uz lēnas uguns, līdz šķidrums iegūst tumīgu masu un nav vairs skābs. Ja vajag, ūdeni var pievienot vel pēc vajadzības, bet tā, lai pēc tam ir tumīgs. Ņem dziļu trauku (pīli arī var izmantot!), ieziež ar sviestu un apber ar rīvmaizi, lai pēc tam nepiedeg ēdiens. Liec vienu kārtu kartupeļu - baklažānu un ar karoti liec sausu gaļu tā, lai baklažāni ir nosegti. Un atkārtojam: kartupeli-baklažāni. Kad tas viss ir sagatavots, ķeramies klāt pie piena. Ņem katliņu un liec uz lēnas uguns, iemet 2 ēdamk. sviesta, lai izkūst. Tad lej 3/4 piena katliņā un pievieno muskatriekstu un sāli pēc garšas. Kad piens ir sasniedzis 50#ins_quot2#, pievieno 1/4 piena, kurā ir izmaisītas 3 ēdamk. miltu, un strauji maisi, lai nepierauj. Kad piens ir tumīgs (biezs), ņem nost no uguns un pievieno sieru, bet nepārtraucot maisīt. Šo masu liec pa virsu jau sagatavotiem kartupeļiem un baklažāniem un pa virsu, kad piena mērce ir uzlikta, pārbirdini sieru un uzsvied pāris piciņas sviesta. Un liec cepeškrāsnī 180#ins_quot2# uz apmēram 1 stundu.
Uz augšu