Sākums > Receptes > Deserti

Meduskūka ar dzērveņu ievārijumu un valriekstiem

2005. gada 17. oktobris
Foto: Jelena Viluma
Pagatavošana
60 min
1. ūdens peldē silda sviestu + cukurs + medus+ olas + soda, paralēli visu laiku maisīt līdz parādās viendabīga gaisīga masa, ņem nost no ūdens peldes un pievieno miltus, iemīca mīklu, ļauj mīklai 20 min. atpūsties lai uzbriest.
2. tad sadalīt mīklu 4 vienādās daļās un izcep 4 plāksnes. cep 220 grādos.
3. atdzesē.
4. krems!
5. saputo saldo krējumu, pievieno želantīnu (kas iepriekš tika sagatavots, (uzbriedināts un vēlāk izkausēts))un beigās pievieno vanilīnu!
6. dzērvenes samalt un sajaukt ar cukuru.maisīt līdz izšķīst cukurs.
7. tad tori liek kārtās, viena kārta dzērveņu, tad saputots saldais krējums, tad atkal dzērvenes un virsējo kārtu ar saputoto saldo krējumu, torti pārber ar valriekstiem.
8. pirms pasniegt galdā tortei vēlams pastāvēt 2-4 stundas, lai sasūcās!
Uz augšu