Kūka tiramisu

3 1

Sastāvdaļas

  • PAMATAM
  • 100 g sviests
  • 100 g auzu pārslu cepumu
  • 30 g saberztu riekstu
  • PILDĪJUMAM
  • 175 g šokolāde
  • 150 g saldais krējums
  • 250 g samalts biezpiens
  • 1 ēd.k. stipra kafija
  • 30 g pūdercukurs
  • ROTĀJUMAM
  • 250 g samalts biezpiens
  • 100 g skābs krējums
  • 15 g valrieksti

Pagatavošana

90 min.
  1. Izkausētas taukvielas samaisa ar sadrupinātiem auzu pārslu cepumiem un riekstiem.
  2. Masu liek veidnē ar noņemamām malām. Izkausē šokolādi pildījumam. Krējumu saputo stingrās putās. Biezpienu samaisa ar kafiju, pūdercukuru, šokolādi un putukrējumu.
  3. pildījumu liek veidnē uz pamata un dažas stundas tur vēsumā.
  4. Rotājumam samais biezpienu ar krējumu. Pārziež ar to pildījumu. Rotā ar rīvētu šokolādi, riekstiem.

Komentāri

Ritma 2012. gada 17. novembris 10:38
Recepte norakstīta no kataloga "Garšīgi mājas ēdieni"-tradicionālā itāliešu biezpiena kūka Tiramisu, šeit tulkojums rakstīts - ņem mani! Ir daži izlaidumi: gatavošanas laiks 1,5 st, no tās 1 st ledusskapī. 4-6 personām. Rotājumam: 15 g šokolādes nevis valrieksti; pekanrieksti vai valrieksti, kokosriekstu skaidiņas bez svara uzrādījuma, acīmredzot, pēc katra paša ieskatījuma. Kā padoms vai ieteikums - kūkas garša vēl interesantāka, ja pamata izejvielām pievienosiet 1/2 tējkaroti ingvera. Masu liek veidnē ar noņemamām malām - diam.18 cm. Izpildījuma izklāsts krietni saīsināts. Pati esmu gatavojusi sev jubilejā, viesiem garšoja ļoti, pašai gribējās nedaudz saldāku. Ieteikums - nekad neapgalvot to par ko neesi īsti pārliecināts! Veiksmīgus mēģinājumus!
Māris 2011. gada 18. novembris 13:46
Kas tad tas par sviestu??? vai tad tas ir tiramisu??? Nejauciet galvu cilvēkiem!!!
Artis 2010. gada 3. februāris 20:15
Kas, jūs galīgi galvu esat saspieduši??? Tiramisu no auzu cepumiem????? Kāpēc vajag jaukt galvu cilveekiem???

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize