Āboli rītasvārkos

5 1

Sastāvdaļas

  • 6 lieli skābi āboli (ideāli - antonovka)
  • Rozīnes
  • Kanēlis
  • Cukurs
  • 200 g biezpiens
  • 200 g margarīns
  • 200 g milti
  • Cepamais pulveris

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispirms uztaisa biezpiena mīklu: samīca kopā biezpienu, atlaidinātu margarīnu, miltus un cepamo pulveri.
  2. Nomizo veselus ābolus un izdobj serdes. Vēlams apakšdaļu "aizkorķēt" ar ābola gabaliņu.
  3. Izdobtajā caurumā gandrīz līdz augšai ieber rozīnes, kanēli un cukuru.
  4. Šādi sagatavotus ābolus "ietin" mīklā tā, lai pats augšgals paliek vaļā. Mīklu var izrullēt kā palielu plācenīti, aptuveni 3-5 mm biezumā. Vidū uzlikt ābolu un sacelt uz augšu "plācenīša" malas.
  5. Liek uz pannas un šauj krāsnī cepties, līdz mīkla paliek zeltaini brūna.
  6. Ābolus atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize