Siera pīrāgi

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. · Gatavo mīklu: sajauc miltus, olu, margarīnu un sāli.
2. Raugu sadrupina, pieliek nedaudz cukura un uzlej siltu ūdeni. Masu maisa, līdz raugs izšķīdis. Noliek siltā vietā uzrūgt. Kad raugs uzrūdzis, to pievieno mīklai.
3. · Mīklu uz 30 minūtēm liek vēsā vietā.
4. · Ar rulli izveltnē mīklu un ar glāzi vai formiņu izspiež aplīšus.
5. · Uz katra mīklas aplīša uzliek sieru, pārloka un malas aizspiež.
6. · Pīrādziņus liek uz ietaukotas plāts. Tiem uzklāj dvieli un pusstundu raudzē.
7. · Radziņus pārziež ar olu. Cep krāsnī 250°C 10–12 minūtes.
Uz augšu