Rabarberu torte

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, dala 2 daļās.
2. 15 olu dzeltenumiem pievieno 7 ēd.k. cukura, ar oka karoti puto līdz cukurs izkusis.
3. Stingrās putās sakuļ 15 olu baltumus.
4. Pusi no olu baltuma iecilā dzeltenumos, iesijā 7 ēd.k. miltu, iecilā atlikušos olu baltumus.
5. Mīklu lej 35 cm diametra formā, liek līdz 180-200 C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī.
6. Tāpat rīkojās ar pārejām olām.
7. Biskvītus atdzesē, pārgriež horizontāli uz pusēm.
8. Starp biskvīta kārtām liek saputotu saldo krējumu bez cukura (ievārījums ir salds un to kompensēs) un ievārījumu.
9. Malas apziež ar saputotu saldo krējumu un apber ar cepeškrāsnī izkaltētiem sasmalcinātiem biskvītu atlikumiem.
10. *** Būtiski ir rotāt torti latviskiem ornamentiem.
11. Parasti veido 4 vai 8 sektoru saulīti vai vārpiņu.
12. Saulītes sektorus pilda ar dzeltenu plūmju želeju in sarkano jāņogu želeju.
13. Ornamentus veido ar putukrējumu.
Uz augšu