Laucinieku torte

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. 6 olām atdala baltumus no dzeltenuma.
2. Baltumu liek ledusskapī (vēsus vieglāk uzputot).
3. Dzeltenumus kopā ar 6 ēd.k. cukura puto, līdz cukurs izkusis.
4. Kad masa ir gaiša un tās apjoms palielinājies, tajā iesijā 6 ēd.k. miltus.
5. Olu baaltumus saputo stingrās putās, lēnam un pa daļām iecilā mīklā.
6. Tortes formu ar noņemamām malām ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
7. Mīklu ielej formā, liek līdz 180-200C uzkarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 40 minūtes.
8. Šādā veidā izcep vēl 2 biskvīta ripas.
9. Vienai mīklai pievieno kakao pulveri.
10. Otrai 50 g sasmalcinātu riekstu.
11. 2 atdzesētus biskvītus apziež ar ievārījumu.
12. Torti kārto tā, lai tumšais biskvīts būtu vidū.
13. Krēmam sajauc 200 g mīksta sviesta ar kondensēto pienu.
14. Vispirms masa ir ūdeņaina, turpinot maisīt tā kļūst viendabīga.
15. Ar krēmu apziež tortes virsu un sāna malas, veidojot rotājumu.
16. Malas apkaisa ar riekstiem.
Uz augšu