Sākums > Receptes > Deserti

Saldējuma torte ar kakao

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Pagatavo cukursīrupu, nedaudz atdzesē.
2. Olu dzeltenumus nedaudz saputo, maisot lēnām pielej siltu cukursīrupu,
3. masu liek ūdens peldē, nepārtraukti maisot karsē, kamēr masa sabiezē (apm. 10-15 min.)
4. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, bieži maisot.
5. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru.
6. Iegūto masu lēnām sajauc, sadala 3 daļās:
7. 1 daļai piejauc kanēļa pulveri,
8. 2daļai piejauc kakao pulveri,
9. 3 daļai piejauc sagrieztus augļus (sulu notecina),
10. Masu kārto formā, pārvelk ar foliju, liek saldētavā vismaz uz 6 stundām.
11. *** pirms pasniegšanas formu uz mirkli ieliek karstā ūdenī, lai vieglāk saldējumu no tās izņemt.
12. P.S. Var pasniegt ar saputotu saldo krējumu, augļiem, balzāmu.
Uz augšu