Saldējuma torte ar kakao

5 1

Sastāvdaļas

  • 20 olu dzeltenumi
  • 600 ml ūdens
  • 800 g cukura
  • 2 l salda krējuma
  • Vaniļas cukurs
  • 3 tējk. Kanēļa
  • 3 ēd.k. kakao
  • 200 g svaigu zemeņu vai ķirši no kompota

Pagatavošana

1 min.
  1. Pagatavo cukursīrupu, nedaudz atdzesē.
  2. Olu dzeltenumus nedaudz saputo, maisot lēnām pielej siltu cukursīrupu,
  3. masu liek ūdens peldē, nepārtraukti maisot karsē, kamēr masa sabiezē (apm. 10-15 min.)
  4. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, bieži maisot.
  5. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru.
  6. Iegūto masu lēnām sajauc, sadala 3 daļās:
  7. 1 daļai piejauc kanēļa pulveri,
  8. 2daļai piejauc kakao pulveri,
  9. 3 daļai piejauc sagrieztus augļus (sulu notecina),
  10. Masu kārto formā, pārvelk ar foliju, liek saldētavā vismaz uz 6 stundām.
  11. *** pirms pasniegšanas formu uz mirkli ieliek karstā ūdenī, lai vieglāk saldējumu no tās izņemt.
  12. P.S. Var pasniegt ar saputotu saldo krējumu, augļiem, balzāmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti