Sākums > Receptes > Deserti

Mannas buberts ar dzērveņu mērci

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Gatavo bubertu. Uzvāra pienu, maisot ieber mannu un sāli, tad masu uzbriedina.
2. Olas dzeltenumu ar garšvielām un cukuru saputo un pakāpeniski pievieno karsti biezputrai.
3. Mazliet padzisušā biezputrā iecilā stingrās putās saputotu olas baltumu.
4. Gatavo mērci. Dzērvenes saspaida, pārlej ar ūdeni un uzvāra.
5. Tad izkāš, šķidrumam pievieno cukuru un uzvāra.
6. Tam pielej sajauktu kartupeļu cieti un uzvāra.
7. Lej saldēdiena traukos, pārkaisa ar cukuru, atdzesē.
8. Pirms pasniegšanas mērcē ieliek bubertu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu