Pildīti puravi

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Puravu stulbājus sagriež 10 cm garos gabalos.
2. Applaucē un sadala cilindros pildīšanai, vēlreiz noskalo.
3. PILDĪJUMAM:Sasmalcinātus sīpolus sacep taukos, atdzesē.
4. Kopā ar rīsiem, kāpostiem, sāli, pipariem, tomātu pastu pievieno gaļai.
5. Sajauc un pilda puravos, liek uz ietaukotas pannas.
6. Pārliek ar tauku piciņām, pielej nedaudz ūdens un cepeškrāsnī cep gatavus.
7. P.S. Puravus var pildīt arī ar sakņu pildījumu:
8. Notīrītus, noskalotus 4-5 burkānus sarīvē uz sakņu rīves.
9. 3 sīpolus sasmalcina, apcep ēdk.sviestā.
10. Pievieno ēdk.tomātu biezeni, sāli, nedaudz ūdens un pasautē 10 minūtes.
11. Pēc tam pievieno pusgatavus 1/3-½ glāzes rīsus, izmaisa.
Uz augšu