Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar aknām pildīti kartupeļi

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus vāra 10-15 minūtes, tad nokāš, nomizo, izdobj vidu, nolīdzina pamatni.
2. Izdobto vidu un pamatni ar dakšiņu saspaida.
3. Aknas nomazgā, samaļ.
4. Sasmalcinātu sīpolu apcep taukos, pievieno aknas, saspaidītos kartupeļus un nedaudz apcep, pieliek sāli, piparus, olu.
5. Ar šo masu pilda kartupeļus.
6. Katru kartupeli pārklāj ar ābola ripu, liek uz ietaukotās plāts un cep cepeškrāsnī.
7. Līdz kartupeļi kļūst dzeltenbrūni.
8. P.S. Pannā var ieliet pienu, lai 1/3 kartupeļu būtu apņemti.
Uz augšu