Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļi ar sēņu pildījumu

2005. gada 15. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus notīra, nolīdzina abus galus.
2. Ar karotīti izdobj vidu, liek viegli sāļā, verdošā ūdenī.
3. Vāra ne gluži mīkstus, nokāš, nosusina.
4. PILDĪJUMS: šķiņķi samaļ vai sasmalcina.
5. Pievieno sviestā saceptas sēnes.
6. Visu sajauc ar olu dzeltenumiem, sāli.
7. Olas baltumu nedaudz sakuļ, pielej karoti auksta ūdens.
8. Vispirms kartupeļus apviļā šajā masā, tad rīvmaizē, vidiņos ieliek pildījumu.
9. Liek biezsienu katlā sakarsētā lielā tauku daudzumā un cep spilgti brūnas.
10. Izņem ar putu karoti, novieto uz sieta vai papīra salvetēm.
11. Pēc tam kārto traukā, pārkaisa ar zaļumiem.
12. *** Pasniedz ar mērci un salātiem.
Uz augšu