Sarkanvīna kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • 250 gr milti
  • 250 gr cukurs
  • 250 gr margarīns, vai sviests
  • 100 gr šokolādes (labāk skaidiņās, bet var arī sarīvēt)
  • 1 paciņa cepamais pulveris
  • 1 tējkarote kanēlis
  • 1 tējkarote kakao pulveris
  • 1 paciņa vanilīncukurs
  • 4 olas
  • 125 ml sarkanvīns, vai melanis balzāms

Pagatavošana

60 min.
  1. Miltus, cukuru, šokolādes skaidiņas, cepamo pulveri, vanilīncukuru, kanēli un kakao sajauc traukā, pa gabaliņam piegriež margarīnu, 4 olas un vīnu, vai balzaamu un visu labi sakuļ mikserī, vai kārtīgi izmais līdz viendabīgai masai. Tad lej ar sviestu ieziestā formā (man ir forma ar diametru 26cm un 4 cm augstaam malām) un liek cepties uz 30-40min. 200 grādu temperatūrā. es daru tā, ka pirmās 20 min cepu 200 grādos un tad vēl 10-15 min 180. Šī kūka atgādina ziemassveetkus un, ja ir veeleešanās var griezt uz pusēm un smērēt kaut ko iekšā :))) Bet mums visiem ļoti labi garšo arī tāpat :)))

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize