Bumbieru pīrāgs

2005. gada 13. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Sagatavo smilšu mīklu un noliek ledusskapī.
2. Nottīrītus, ripās sagrieztus bumbierus pārkaisa ar cukuru.
3. Pārlej ar citronu sulu un cep cepeškrāsnī.
4. Pēc tam masu izberž caur sietiņu.
5. Un vēlreiz uzkarsē.
6. Olu dzeltenumus sakuļ ar atlikušo cukuru un iecilā sakultas olas baltumu.
7. Ietaukotā un miltiem izkaisītā veidnē iepilda mīklu.
8. Pārkaisa ar mandeļu cepumiem un pārlej bumbieru biezeni.
9. Virsū liek sakultas olu masu un cep 40 minūtes 175 C temperatūrā.
10. Uzmanot lai virsa nekļūst pārāk brūna.
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu