Gaļas kārtojuma kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • ½citrona sula
  • 400 g liellopu filejas (tīrītās)
  • 400 g maltās vistas gaļas
  • 400 g treknās maltas cūkgaļas
  • 8 olas
  • 200 g siera (pikanta)
  • 150 g sīpolu
  • Baltmaizes grauzdiņu
  • 30 g eļļas
  • Sāls
  • Maltie pipari
  • Ķiploks
  • Kokosriekstu skaidiņas
  • Malts ingvers
  • Sojas mērce
  • Piecu piparu maisījums
  • Muskatrieksts

Pagatavošana

1 min.
  1. Liellopu fileju sagriež ļoti tievās smalkās strēmelītēs.
  2. Sajauc ar sāli, 5 piparu maisījumu, maltu ingveru, citronu sulu, sojas mērci u.c.
  3. Atstāj 3-4 stundas marinēties.
  4. Gaļai jābūt pikantai.
  5. Malto vistas gaļu sajauc ar 2 olām, sāli, pipariem, muskatrieksta, saspiestu ķiploku.
  6. Atstāj 1 stundu ievilkties.
  7. Sīpolus smalki sagriež, apcep eļļā, atdzesē, piejauc pie maltās cūkgaļas.
  8. Vēl pievieno 2 olas, sāli, piparus un atstāj 1 stundu ievilkties.
  9. Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
  10. Baltmaizei nogriež garozu, sagriež kubiņos, liek cepeškrāsnī izkalst (bez taukvielām).
  11. Formu ar noņemamām malām ieziež ar eļļu.
  12. Kārto vistas gaļas masu,½ rīvētu sieru, liellopu filejas strēmelītes, ½ rīvēta siera, cūkgaļas masu.
  13. Liek cepties līdz 200 C sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes.
  14. Tad uzber grauzdiņus, pārlej ar garšvielām, sakultām olām, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.
  15. Cep gatavu apmēram vēl 40 minūtes.
  16. Izņem no cepeškrāsni.
  17. 5-7 minūtes atdzesē.
  18. *** Ēd karstu ar karstiem dārzeņu salātiem vai aukstu meloni.
  19. Klāt piedzerot sausu sarkanvīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize