Eņģeļu skūpsts

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg zefīra (krējuma vislabākie)
  • 400 ml putukrējuma
  • 2 greifrūti
  • 200 g lazdu riekstu (var būt arī citi)
  • 30 g želantīna

Pagatavošana

1 min.
  1. Zefīru sadala mazos gabaliņos.
  2. Notīra greifrūtu, īpašu uzmanību pievēršot baltās, rūgtenās miziņas atdalīšanu.
  3. Sapluina gabaliņos un pievieno sasmalcinātajam zefīram.
  4. Greifrūta vietā var likt apelsīnus, mandarīnus, zemenes, bet ar greifrūtu ir visgaršīgāk.
  5. Aplej želantīnu, lai uzbriest.
  6. Riekstus apgrauzdē, nedaudz sasmalcina un pievieno zefīra un augļu masai.
  7. Saputotu putukrējumu, iemaisa to zefīra un augļu masā un tad ātri pievieno izkausēto, atdzesēto želantīnu.
  8. Iegūto masu lej kūkas formā un ievieto uz 1 stundu ledusskapī, līdz želantīns saželē.
  9. Ja gribi ātrāk, var ielikt arī saldētavā.
  10. Ar želantīnu iesaku būt uzmanīgiem - tā nedrīkst būt ne par daudz, ne pa maz.
  11. Saimnieces to parasti liek pēc izjūtas.
  12. Kad masa ir saželējusi, formu uz mirkli iemērc siltā ūdenī un apmet uz tortes palikņa.
  13. *** Rotā ar augļiem, riekstiem, putukrējumu vai zefīriem.
  14. Šo masu var pildīt arī deserta trauciņos un pasniegt kā saldo krēmu.

Komentāri

agita 2014. gada 25. februāris 09:11
Pirmo reizi dzirdu, ka želantīnu liek uz izjūtu. Želantīna deva ir 1 ēdamkarote uz o,5 l ķopējā apjoma. Želantīnu aplej ar aukstu ūdeni vai šajā gadījumā var izmantot aukstu pienu, kad uzbriedis, to izkausē ūdens peldē (nedrīkst uzvārīt).
Es šo saldo gatavoju bez želantīna, bērniem ļoti garšo ar svaigām avenēm vai mellenēm, , būs tagad jāpamēģina ar greipfrūtu, paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti