Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kokosriekstu krēma rausis

2005. gada 12. oktobris
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
40 min
1. Vispirms pagatavo rau¡a mīklu.
2. Bļodā ieliec miltus un sāli. Sagriez sviestu vai cūku taukus mazos gabaliņos un pievieno tos miltiem, ar dak¡iņu vai pirkstiem apstrādājot to, līdz mikstūra atgādina raupji maltus graudus. Ledus auksto ūdeni pievieno vienu ēdamkaroti uzreiz, maisi ar dak¡u līdz brīdim, kad mīkla turās kopā. Savāc mīklu bumbā. Izkaisi miltus uz virsmas un mīklu izrullē tā, lai tā būtu mazliet lielāka par apaļo rau¡a pannu, kurā tu to cepsi.
3. Ieklāj mīklu pannā un apgriez maliņas, ja tās karājas pāri malām. Ieklāj pannā vaskota papīra riņķi, un ieber tajā nevārītas pupas vai rīsus (tas tā, lai cepoties mīklā nerastos gaisa burbuļi).
4. Cep mīklu 220 grādus karstā plītī 12 minūtes, līdz tā ir gai¡i brūna. Izņem vaskoto papīru un rīsus/pupas un ļauj mīklai atdzist.
5. Pagatavo rau¡a pildījumu:
6. Sakul olu dzeltenumus.
7. Pakāpeniski pievieno cukuru, sāli, cieti un sviestu.
8. Pievieno pienu un samaisi.
9. Ieliec ¡o mikstūru bļodā un uzliec bļodu uz katla, kurā vārās ūdens. Nepārtraukti maisi, līdz masa kļūst bieza.
10. Noņem masu no uguns, pievieno kokosriesktu, ļauj atdzist.
11. Pievieno vaniļu/rumu un muskatriekstu.
12. Ielej mikstūru gatavajā rau¡a mīklā.
13. Pagatavo garnējumu:
14. Ar elektrisko kuļamo aparātu sakul olu baltumus līdz tie ir putaini.
15. Pievieno cieti un sāli, tad cukuru, vienu ēdamokaroti uzreiz, katru reizi kārtīgi kuļot.
16. Pievieno vaniļu un kul pie aparāta ātrākā kul¡anas ātruma, līdz olu baltumi kļūst spīdīgi un stingri.
17. Uzklāj ¡o masu koksriekstu mikstūrai pannā, pilnīgi to pārklājot.
18. Cep 150 grādus karstā krāsnī 15-20 minūtes, līdz garnējums gai¡i brūns.
Uz augšu