Cepti makaroni ar sieru

5 1

Sastāvdaļas

  • 625 ml piena
  • 2 lauru lapas
  • 60 ml sviesta
  • 60 ml miltu
  • 375 ml sarīvēta Gruyere, Emmenthal un/vai šveices siera
  • 250 ml sakapāta cepta šķiņķa (nav obligāts)
  • Sāls, pipari
  • 450 g makaronu
  • 125 ml svaigi sarīvēta parmezāna siera
  • 125 ml maizes drupaču

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzvāri makaronus, nokās tos.
  2. Pannā ieliec pienu un lauru lapas, uz ļoti lēnas uguns sildi 5 minūtes (neļauj vārīties). Noņem no uguns un izņem lauru lapas.
  3. Lielā katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pieber miltus un, visu laiku maisot, vāri 2-3 trīs minūtes.
  4. Pielej pienu un uzvāri, bieži maisot ar putojamo.
  5. Pieliec sieru un šķiņki (ja lieto šķiņķi). Maisi un vāri, līdz siers izkusis un mērce -- gluda. Pēc garšas pieliec sāli un piparus (labi lietot gan melnos, gan kajēnas piparus)
  6. Pievieno makaronus un parmezāna sieru, labi samaisi.
  7. Ietauko cepamo trauku ar sviestu. Ielej tajā makaronus un uzber virsū maizes drupačas.
  8. Cep 200 grādu plītī apmēram 15 minūtes, līdz maizes drupačas mazliet apbrūnējušas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni