Sākums > Receptes > Konservējumi

Kabaču kompots ziemai bez pasterizēšanas jeb "viltotie ananasi"

2005. gada 11. oktobris
Foto: Shutterstock.com
Saldā sīrupā var konservēt ne tikai ķirbjus, bet arī kabačus. Tā kā šiem dārzeņiem ir neitrāla garša, tad, pārlieti ar saldo sīrupu, kas iesmaržināts ar citrona miziņu un sulu, kabači pēc garšas līdzināsies konservētiem ananasiem.
Pagatavošana
60 min
1. Kabačus noskalo, nomizo un sagriež kubiņos. Vienam citronam norīvē mizu, no abiem izspiež sulu.
2. Kabačus liek katlā, pārlej ar verdošu cukura sīrupu. Ļauj atdzist.
3. Tad kabačus izsmeļ no sīrupa, kārto burkās. Sīrupu izkāš, tam pievieno citrona miziņas, sulu, krustnagliņas, uzvāra un verdošu pārlej burkās saliktajiem kabačiem, aizvāko, apgriež burkas otrādi, sasedz un atdzesē.

Lai labi garšo.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu