Ābolu kompots

3 1

Sastāvdaļas

  • 3.2 ēd. k. ābolu
  • 2 l ūdens
  • 0.5-1 kg cukura (atkarībā no skābuma pakāpes)
  • 1 g citronskābes (liek, ja āboli saldi)

Pagatavošana

60 min.
  1. Ābolus bez mizām un serdēm sagriež 4 -8 daļās. Tūlīt liek ūdenī (uz 1 l ūdens - 2 tējk. etiķ vai mazāk citronskābes), lai āboli nebrūnētu.
  2. Ābolus no šķidruma notecina. Liek katlā, tiem virsū pārlej verdošu cukura sīrupu. Ļauj atdzist.
  3. Tad ābolus izņem no sīrupa, kārto burkās. Sīrupu izkāš caur 2 kārtīgu marli, uzvāra, pārlej āboliem.
  4. Pasterizē - 85 grādu temperatūrā 0,5 l -15min., 1 l - 20 min., 3 l - 30 min., aizvāko, noliek ar vāciņu uz leju 30 min. - 1stundu, tad griež burciņas atpakaļ.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

vizy 2011. gada 20. oktobris 22:51
es pilnīgi piekrītu! grūti sagremojama šī recepte. jāpameklē ko vienkāršāku.
Roberts 2010. gada 5. septembris 17:31
Kaēc jāraksta recepte, ja nemāk sakarīgi uzrakstīt?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi