Burkānu maizītes

2005. gada 5. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Iejauciet raugu remdenā ūdenī. Pievienojiet sāli, medu vai sīrupu un rīvētus burkānus. Pievienojiet klijas un miltus. Mīciet mīklu, līdz tā kļūst viendabīga. Pievienojiet sviestu, margarīnu vai cepamo eļļu, turpiniet mīcīt, kamēr mīkla nelīp pie rokām.
2. Ļaujiet uzrūgt aptuveni 30 minūtes.
3. Izveidojiet no mīklas maizītes un ļaujiet tām uzrūgt 20 minūtes. Maizītes var pārsmērēt ar olu, sviestu, pienu, sīrupu, kas sajaukts ar ūdeni.
4. Cept diezgan karstā krāsnī 10-15 minūtes.
5. Izmēģiniet dažādas maizītes, pievienojot rīvētu sieru, auzu pārslas, musli, spinātus, šķiņķi, u.c.
6. Lietojiet izdomu, lai radītu neatkārtojamu garšu jūsu maizītēm
Uz augšu