Sākums > Receptes > Deserti

Piena želeja (ar melleņu brūkleņu mērci)

2005. gada 9. oktobris
Foto: Renée
Vienu vasaru sirds kāroja pēc jauka deserta no meža veltēm, tad nu izdomāju šo.
Pagatavošana
20 min
1. Izšķīdina želatīnu,
2. pienu uzvāra ar cukuru un vaniļas cukuru,
3. pievieno izšķīdināto želatīnu pienam,
4. lej trauciņos (tā, lai paliktu aptuveni 1 cm brīvs no trauka augšējās malas, lai būtu vieta mērcei) un liek ledusskapī.
5. Mellenes un brūklenes sablenderē kopā, mērcei var pievienot cukuru, bet tas pēc individuālās garšas.
6. Kad želeja sastingusi, lej pāri ogu mērci vai dekorē pēc paša gaumes. Labu apetīti!
Uz augšu