Sākums > Receptes > Deserti

Cepumi ar citronu un sviesta glazūru

2005. gada 8. oktobris
Foto: Inga Artemjeva
Pagatavošana
1 min
1. No miltiem, sakapāta sviesta, olas, vanilīncukura, rīvētas citronu miziņas un mandeļu skaidiņām sajauc mīklu. Ietin pārtikas plēvē un uz 2 stundām ieliek ledusskapī. Mīklu pa daļām izveltnē uz miltiemnokaisītas virsmas.Ar glāzi, kuras diametrs 6 cm, izspiež cepumus, tiem izspeiž vidiņu, lai neceltos, kad cepsies. Liek uz pannā ieklāta cepamā papīra un cep 15-20min. 180°C zeltaini brūnus. Gatavus cepumus atdzesē un pārziež ar citronu sviesta glazūru. Rotā ar pusšķēlīti laima un uz pusēm pārgrieztu ķīnas citronu, liekot to cepuma viducī, pārkaisa ar kokosa vai mandeļu skaidiņām. Glazūrai saputo pūdercukuru ar sviestu, pakāpeniski pievieno citronu culu. Uz pusstindu ieliek ledusskapī sastingt.
Uz augšu