Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Saldā biezpienkūka ar rozīnēm un riekstiem

2005. gada 8. oktobris
Foto: Inga Artemjeva
Pagatavošana
90 min
1. Olas ar cukuru saputo.
2. Pakāpeniski piejauc vanilīncukuru, sāli, sarīvētu citrona miziņu, biezpienu, mandeles vai riekstus, rozīnes, cukātus un daļu miltu. Bļodu pārklāj ar audumu un ļauj mīklai uzbriest.
3. Atlikušajiem miltiem pievieno cepamo pulveri, pieber mīklai un rūpīgi samaisa.
4. Mīklu sapilda ar sviestu ieziestā un miltiem izkaisītācepamajā formā. Cep cepeškrāsnī 180°C apmērem stundu (cepeškrāsns apakšējā plauktā liek karstumizturīgu trauku ar ūdeni).
5. Gatavo kūku vēl patur 10 min. formā un tad izņem. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Uz augšu