Saldā biezpienkūka ar rozīnēm un riekstiem

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 500 g vājpiena biezpiena
  • 5 olas
  • 150 g cukura
  • 50 g sakapātu mendeļu vai lazdu riekstu
  • 50 g rozīnes
  • 100 g sasmalcinātu augļu cukātu
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 rīvēta citrona miziņa
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Sviests formas ieziešanai un miti iekaisīšanai formā
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

90 min.
  1. Olas ar cukuru saputo.
  2. Pakāpeniski piejauc vanilīncukuru, sāli, sarīvētu citrona miziņu, biezpienu, mandeles vai riekstus, rozīnes, cukātus un daļu miltu. Bļodu pārklāj ar audumu un ļauj mīklai uzbriest.
  3. Atlikušajiem miltiem pievieno cepamo pulveri, pieber mīklai un rūpīgi samaisa.
  4. Mīklu sapilda ar sviestu ieziestā un miltiem izkaisītācepamajā formā. Cep cepeškrāsnī 180°C apmērem stundu (cepeškrāsns apakšējā plauktā liek karstumizturīgu trauku ar ūdeni).
  5. Gatavo kūku vēl patur 10 min. formā un tad izņem. Pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize