Citronu un ķiršu kekss

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 720 ml konservētu ķiršu
  • 150 g mīksta sviesta vai margarīna
  • 200 g cukura
  • 4 gb. olas
  • 1 šķips. sāls
  • 1 citrona miziņa(rīvēta)
  • 400 g miltu
  • 1 pac. cepampulvera
  • 5 -6ēd.k. piena
  • Piedevām
  • 150 g pūdercukura
  • 2 -3ēd.k. citronu sulas
  • 2 ēd.k. sasmalcinātu grauzdētu riekstu cukurā
  • 100 g saldā krējuma
  • Taukvielas un milti veidnei

Pagatavošana

1 min.
  1. Ķiršus ieber caurdurī un notecina lieko šķidrumu.Bļodā saputo sviestu ar cukuru.Maisot pa vienai pievieno olas.Pievieno sāli un rīvēto citronu miziņu.Iesijā miltus(atstāj 2ēd.k.) un cepampulveri.Pamazām pielej pienu un maisa, līdz izveidojas gluda un spīdīga mīkla.Ķiršus (atstāj dažus rotāšanai)apviļā atlikušajos miltos un iecilā mīklā.
  2. Keksa veidni ieziež ar taukvielām un izkaisa ar miltiem. Veidnē iepilda mīklu un virsmu nogludina. Veidni liek175°C karstā cepeškrāsnī un cep 60-70min.
  3. Keksu izņem no cepeškrāsns, mazliet atdzesē, izņem no veidnes.Ļauj pilnībā atdzist.
  4. Bļodiņā ielej citronu sulu, iesijā pūdercukuru un sakuļ, lai izveidojas vienmērīga glazūra.Keksu apziež ar glazūru un pārkaisa ar grauzdētajiem riekstu gabaliņiem.Ļauj, lai glazūra sacietā.Pirms pasniegšanas saputo krējumu un izrotā keksu. Virsū uzliek dažus ķiršus.

Komentāri

Sanita 2013. gada 5. janvāris 18:05
Ļoti garšīgs kēkss! Rekomendēju!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti