Citrona un ķiršu kēkss

3 1
Citrona un ķiršu kēkss
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 720 ml konservētu vai svaigu ķiršu
  • 150 g mīksta sviesta vai margarīna
  • 200 g cukura
  • 4 olas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 citrona miziņa (rīvēta)
  • 400 g miltu
  • 1 paciņa cepampulvera
  • 5-6 ēd. k. piena

Pagatavošana

90 min.
  1. Ķiršus ieber caurdurī un notecina lieko šķidrumu. Ja svaigi ķirši - izņem kauliņus un tad notecina sulu.
  2. Bļodā saputo sviestu ar cukuru. Maisot pa vienai pievieno olas. Pievieno sāli un rīvēto citronu miziņu. Iesijā miltus (atstāj 2 ēd. k.) un cepampulveri. Pamazām pielej pienu un maisa, līdz izveidojas gluda un spīdīga mīkla.
  3. Ķiršus apviļā atlikušajos miltos un iecilā mīklā, daļu skaisti iegremdē tieši virspusē.
  4. Kēksa veidni ieziež ar taukvielām un izkaisa ar miltiem. Veidnē iepilda mīklu un virsmu nogludina. Veidni liek 175°C karstā cepeškrāsnī un cep 60-70 min.
  5. Kēksu izņem no cepeškrāsns, mazliet atdzesē, izņem no veidnes. Ļauj pilnībā atdzist.

    Lai labi garšo!
    Kēksu izņem no cepeškrāsns, mazliet atdzesē, izņem no veidne...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sanita 2013. gada 5. janvāris 18:05
Ļoti garšīgs kēkss! Rekomendēju!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize