Sākums > Receptes > Zupas

Puķkāpostu krēmzupa

2005. gada 8. oktobris
Foto: PantherMedia/ScanPix
Pagatavošana
40 min
1. Puķkāpostus sālsūdenī izvāra mīkstus, tad tos blenderī sasmalcina putrā.
2. Ieteicams dažas rozetītes atstāt veselas, lai pēc tam būtu, ko ielikt gatavajā zupā.
3. Sasmalcināto masu liek atpakaļ katlā, pielej pienu un karsē, līdz vārā.
4. Kad tas izdarīts, katlu noceļ no uguns un pa karotei un cītīgi maisot pievieno kausēto sieru.
5. gatavo zupu pēc izvēles pārkaisa ar zaļumiem (dillēm u.c.)
6. Ēd gan siltu, gan aukstu. Vislabāk kopā ar kādu gaļas maizīti.
7. Labu apetīti!
Uz augšu