Puķkāpostu krēmzupa

4 1
Foto: PantherMedia/ScanPix

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg puķkāposta
  • 1 l piena
  • 1 paciņa kausētā siera
  • Sāls
  • Zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana

40 min.
  1. Puķkāpostus sālsūdenī izvāra mīkstus, tad tos blenderī sasmalcina putrā.
  2. Ieteicams dažas rozetītes atstāt veselas, lai pēc tam būtu, ko ielikt gatavajā zupā.
  3. Sasmalcināto masu liek atpakaļ katlā, pielej pienu un karsē, līdz vārā.
  4. Kad tas izdarīts, katlu noceļ no uguns un pa karotei un cītīgi maisot pievieno kausēto sieru.
  5. gatavo zupu pēc izvēles pārkaisa ar zaļumiem (dillēm u.c.)
  6. Ēd gan siltu, gan aukstu. Vislabāk kopā ar kādu gaļas maizīti.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Zupas

Jaunākās receptes