Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cālis indiešu gaumē

2005. gada 5. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Nomazgā cāli un sadala to gabalos, liek nedaudz sālītā ūdenī un vāra. (Buljonu pēcāk vajadzēs, tāpēc nevajadzētu pārsālīt.) Kad cālis izvārījies, atdala gaļu no kauliem un sasmalcina. Uzvāra nūdeles nedaudz sālītā ūdenī, kad tās gatavas, apskalo ar aukstu ūdeni. Kamēr cālis vārās, pagatavojam mērci. Uzkarsē 60 g sviesta un, kad tas izkusis, iejauc miltus. Pakāpeniski pievieno pienu, visu laiku maisot vāra dažas minūtes, kamēr piens sāk nedaudz biezēt. Pievieno garšvielas, sieru un vienu olas dzeltenumu, labi samaisa. Uzkarsē pannā 60 g sviesta un apcep cāļa gaļas gabaliņus, Kad tie top zeltaini brūni, ņem nost. Nokāš nūdeles un arīdzan apcep sviestā. Sajauc ceptās nūdeles ar mērci. Noslēdzamā traukā (vislabāk izmantot ugunsdrošā stikla trauku, bet var izmantot arī “pīli”) ieklāj pusi no nūdeļu un mērces maisījuma. Tad ieklāj apceptos vistas gabaliņus un pārklāj tos ar otru pusi nūdeļu un mērces maisījuma. Pārklāj ar rīvētu sieru un sakultu olu. Cep karstā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. (Labāk laiku pa laikam palūkoties uz cepumu un, kad tas jau šķiet gatavs, noņemt vāku un vēl kādu brīdi pacept. Tad cepums top skaisti brūns.
Uz augšu