Ladu, saldumi no zirnju miltiem

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 ¾ glāzes (350 g) sviesta,4 glāzes (400 g) zirņu miltu,2 ēdamkarotes rīvēta kokosrieksta,2 ēdamkarotes valriekstu vai lazdu riekstu,½ tējkarotes svaigi samaltu kardamona sēklu vai 1 tējkarote malta vanilīna,2 glāzes (250 g) pūdercukura
  • Kad masa ir pietiekami atdzisusi, lai to varētu apstrādāt tālāk, ar mitrām rokām izveidojiet 12-15 valrieksta lieluma bumbiņas. Ja vēlaties, varat izveidot līdzenu plātni un sagriezt to mazos kvadrātiņos vai rombiņos

Pagatavošana

15 min.
  1. 1¾ glāzes (350 g) sviesta,4 glāzes (400 g) zirņu miltu,2 ēdamkarotes rīvēta kokosrieksta,2 ēdamkarotes valriekstu vai lazdu riekstu,½ tējkarotes svaigi samaltu kardamona sēklu vai 1 tējkarote malta vanilīna,2 glāzes (250 g) pūdercukura
  2. Uz mazas uguns pannā ar biezām sieniņām izkausējiet sviestu. Pielieciet zirņu miltus un apcepiet, nepārtraukti maisot ar koka karoti. Pēc 15 minūtēm miltiem jābūt pietiekami apceptiem un jāsāk izdalīt riekstu smaržu. Pielieciet sarīvēto kokosriekstu, valriekstus un samalto kardamonu, samaisiet. Kārtīgi maisot, cepiet vēl 2 minūtes. Noņemiet pannu no uguns un pielieciet pūdercukuru. Ar dakšiņu samaisiet, izjaucot kunkuļus un iejaucot sastāvdaļas vienmērīgi visā ēdienā. Uz vairākām minūtēm nolieciet aukstā vietā.
  3. Kad masa ir pietiekami atdzisusi, lai to varētu apstrādāt tālāk, ar mitrām rokām izveidojiet 12-15 valrieksta lieluma bumbiņas. Ja vēlaties, varat izveidot līdzenu plātni un sagriezt to mazos kvadrātiņos vai rombiņos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti