Dārzenju pakoras

2005. gada 5. oktobris
Foto: Anne Bush
Pagatavošana
20 min
1. Pakoras var gatavot praktiski no visu veidu dārzeņiem. Sagrieziet tikai tos apmēram vienāda izmēra gabaliņos, lai tie ceptos vienmērīgi. Baklažānus, kabačus, kartupeļus un burkānus var sagriezt mazos gabaliņos, puķkāpostus un brokoļus – sadalīt pa ziediņiem. Briseles kāpostus, sparğeļus un savīstītas spinātu lapas var likt veselas. Pakoras ir viegli pagatavojama uzkoda, kas labi sader ar čatnī, tā ir patīkama piedeva jebkuram ēdienam un mielastam.
2. Iesijājiet zirņu miltus lielā bļodā,pielieciet garšvielas, sāli un cepamo pulveri. Lēnām pielejiet aukstu ūdeni un maisiet, līdz izveidojas viendabīga,bieza mīkla, ar kuru var pārklāt dārzeņu gabaliņus.
3. Laikus sagrieziet visus dārzeņus. Lielākos puķkāpostu ziedus, iespējams, vajadzēs nedaudz pavārīt.
4. Uz vidējas uguns uzkarsējiet ghī vai eļļu. Ghī ir pietiekami karsts, ja tajā iemests mīklas piliens čurkstēdams tūlīt paceļas virspusē. Tad ielieciet sauju sagriezto dārzeņu mīklā,lai tie pārklātos ar vienmērīgu mīklas slāni. Katra veida dārzeņi jāvāra atsevišķi. Ar mīklu pārklātos dārzeņus pa vienam ātri ielieciet karstajā ghī tik daudz, lai ar tiem būtu noklāta visa ghī virspuse. Vāriet vairākas minūtes, līdz pakoras kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas, izņemiet tās un ielieciet caurdurī notecēties. Tā izvāriet visas pakoras. Nekad nelieciet tās ghī vairāk kā vienā slānī.
Uz augšu