Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Menca sinepju mērcē

2005. gada 3. oktobris
Foto: Madre
Pagatavošana
1 min
1. Fileju nomazgā, nosusina, apslaka ar citrona vai laima sulu. Uzkaisa sāli, piparus gatavo garšvielu zivīm. Dārzeņus sagriež. Burkānus kādas 8 minūtes, puravus 4 minūtes apvāra uz lēnas uguns.
2. Izkausētā sviestā apbrūnina miltus, pievieno saldo krējumu, pienu un maisot uz lēnas uguns pavārs 5 minūtes. Pēc garšas pieliek sinepes vai sinepju sēklas, čillī pipara sēklas, vēl pavāra 1-2 minūtes.
3. Uzkarsē cepeškrāsni. Mencas fileju liek ietaukotā traukā, virsū kārto burkānus, puravus, brokoļus. Pārlej ar sagatavoto mērci un cep 15-20 minūtes.
4. Gatavu pasniedz kopā ar kartupeļiem un svaigiem dārzeņiem.
Uz augšu