Menca sinepju mērcē

3 1

Sastāvdaļas

  • Mencas fileja
  • Burkāni
  • Puravs
  • Brokoļi
  • Sviests
  • Milti
  • Saldais krējums
  • Piens
  • Sinepju sēklas vai sinepes
  • Čillī pipara sēklas
  • Citrona vai laima sula
  • Garšvielas zivij
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Fileju nomazgā, nosusina, apslaka ar citrona vai laima sulu. Uzkaisa sāli, piparus gatavo garšvielu zivīm. Dārzeņus sagriež. Burkānus kādas 8 minūtes, puravus 4 minūtes apvāra uz lēnas uguns.
  2. Izkausētā sviestā apbrūnina miltus, pievieno saldo krējumu, pienu un maisot uz lēnas uguns pavārs 5 minūtes. Pēc garšas pieliek sinepes vai sinepju sēklas, čillī pipara sēklas, vēl pavāra 1-2 minūtes.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni. Mencas fileju liek ietaukotā traukā, virsū kārto burkānus, puravus, brokoļus. Pārlej ar sagatavoto mērci un cep 15-20 minūtes.
  4. Gatavu pasniedz kopā ar kartupeļiem un svaigiem dārzeņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni