Sākums > Receptes > Deserti

Saldā zupa ar ķiļķeniem

2005. gada 3. oktobris
Foto: ......
Pagatavošana
30 min
1. Pienu ar sviestu un vanilīncukura uzvāra, ieber visus miltus un kuļ tik ilgi, līdz mīkla atlec no trauka malām un kļūst spīdīga. Mīklu atdzesē, pievieno sakultu olu, vēlreiz sakuļ. Ar tējkaroti atdala nelielas piciņas un vāra 3 - 4 minūtes. Ar putukaroti izņem no ūdens un atdzisušas pievieno zupai.
2. Zupai: dzērvenes pārlej ar ūdeni, uzvāra, tad nolej uz caurdura un izrīvē. Pievieno cukuru, citrona miziņu, rozīnes un vēlreiz uzvāra. Kartupeļu cieti izšķīdina ūdenī, lejot pievieno zupai, vēlreiz uzvāra, samazina uguni un atst'[aj uzbriest.
Uz augšu