Ķirbju salāti 1

2005. gada 2. oktobris
Foto: laurita
Pagatavošana
1 min
1. Ķirbjus nomazgā, nomizo, izņem sēklas un mīkstās daļas, sagriež vienādos 2-3 cm3 lielos gabalos.
2. Katlā ar ūdeni liek visas garšvielas un vāra 5 min. Tad marinādē saliek sagatavotos ķirbju gabalus tā, lai tos pārklātu marināde, un lēni vāra, kamēr ķirbji kļūst caurspīdīgi. Nedrīkst vārīt ilgi, tad ķirbji izjūk. Ar putu karoti ķirbjus izņem no marinādes, sakārto burkā. Atlikušo marinādi uzvāra, izkāš, lai tā būtu pilnīgi dzidra, un pārlej ķirbjiem iepriekš sagatavotās burkās. Metāla vāciņu vietā var lietot arī plastmasas vāciņus, jo ķirbju salāti labi uzglabājas. Pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 l burkas 8 min., 1l burkas - 10-12 min. Tālāk rīkojas kā parasti, burkas noslēdz un atdzesē. Citronskābes vietā var lietot galda etiķi, tikai šādi salāti ir asāki. Ķirbju salātus pasniedz pie zivīm un putnu gaļas ēdieniem.
Uz augšu