Ķirbju salāti 1

5 1

Sastāvdaļas

  • 800 g ķirbju
  • Marinādei
  • 1 l ūdens
  • 600 -800 g cukura
  • 5 -8 smaržīgie pipari
  • 15 krustnagliņas
  • 2 kanēļa mizas
  • 20 -25 g citronskābes

Pagatavošana

1 min.
  1. Ķirbjus nomazgā, nomizo, izņem sēklas un mīkstās daļas, sagriež vienādos 2-3 cm3 lielos gabalos.
  2. Katlā ar ūdeni liek visas garšvielas un vāra 5 min. Tad marinādē saliek sagatavotos ķirbju gabalus tā, lai tos pārklātu marināde, un lēni vāra, kamēr ķirbji kļūst caurspīdīgi. Nedrīkst vārīt ilgi, tad ķirbji izjūk. Ar putu karoti ķirbjus izņem no marinādes, sakārto burkā. Atlikušo marinādi uzvāra, izkāš, lai tā būtu pilnīgi dzidra, un pārlej ķirbjiem iepriekš sagatavotās burkās. Metāla vāciņu vietā var lietot arī plastmasas vāciņus, jo ķirbju salāti labi uzglabājas. Pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 l burkas 8 min., 1l burkas - 10-12 min. Tālāk rīkojas kā parasti, burkas noslēdz un atdzesē. Citronskābes vietā var lietot galda etiķi, tikai šādi salāti ir asāki. Ķirbju salātus pasniedz pie zivīm un putnu gaļas ēdieniem.

Komentāri

efsefsefs 2014. gada 22. novembris 20:06
man loti garso sadi salati labu apetiti
Viola 2012. gada 31. jūlijs 17:14
ļoti gardi! :)
Marta 2012. gada 18. janvāris 12:41
Vairākus gadus jau taisu un nekad nekarsēju stāv labi.Ēdam kā saldo kad gribas panašķēties.Citronskābes vietā vienmēr lieku etiķi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi