Sākums > Receptes > Deserti

Pončiki ar āboliem

2005. gada 2. oktobris
Foto: Gita Krampe
Pagatavošana
1 min
1. Raugu sadrupina, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura. Pagaida, lai raugs izšķīst. No piena un miltiem un olām veido mīklu. Pievieno raugu. Pārklāj ar dvielīti un liek siltā vietā uzrūgt. Cukuru pievieno pēc savām vēlmēm.
2. Kamēr mīkla rūgst, nomizo ābolus, sagriež šķēlītēs.
3. Kad mīkla uzrūgusi, jāuzkarsē katliņā eļļa. Ņem ar dakšiņu ābola šķēlīti apviļā uzrūgušajā mīklā, liek karstajā eļļā un cep no visām pusēm brūnus pončikus. Gatavus liek sietiņā. Ja vēlas var pārkaisīt ar pūdercukuru.
4. Labu apetīti!
Uz augšu