Āboli savā sulā

2005. gada 30. septembris
Foto: Jolanta Mediņa
Pagatavošana
1 min
1. Ņem spaini, kura tilpums ir 12 litri.
2. Mizo ābolus un griež 8 daļās un ber spainī kārtām ar cukuru. Aprēķina, lai varētu izlietot visu cukura kilogramu. Pēdējai kārtai spaiņa augšpusē jābūt cukuram.
3. Ābolu spaini pārklāj ar drāniņu vai uzliek vāku un atstāj uz 24 stundām vēsā vietā.
4. Nākošajā dienā ābolus pilda burkās. Ābolus var krietni saspiest. Virsū lej sulu, kas paliek spainī.
5. 1 litra burkas sterilizē 7 minūtes un tūlīt aizvāko.
6. Āboli savā sulā ir garšīgi vienkārši ar putukrējumu, tos var izmantot gatavojot saldos ēdienus, ļoti labi ziemā var cept plātsmaizes, kur virsū liek šos ābolus.
Uz augšu