Sākums > Receptes > Zupas

Asā jēra gulaša zupa

2005. gada 29. septembris
Foto: Linda Varesa
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavo:
2. Saknes sagriež kubiņos, tad visas sknes sacep(bet katru atsevišķi, nevis kopā), izņemot kartupeļus. Gaļu vispirms sacep, kad gaļa ir apcepusies(jāapcep diezgan stingri, bet protam nelīdz oglītei)tai pieleij klāt sarkanvīnu.Gaļu nedaudz pasutina, kamēr vīna aromāts "nesitas" acīs. Tad gaļu ielielk katlā un apleij ar ūdeni un sautē.Kad gaļa gandrīz jau gatava pieliek klāt visas pārējās sastāvdaļas un pārlej ar ūdeni,lai ūdens būtu nedauz pāri visām sastāvdaļām.Gandrīz uz beigām pieliek klāt saceptus sīpolus un ķiplokus ar tomātu pastu, kurai pievieno garšvielas un buljona kubiciņu.Un vāra kamēr dārzeņi un gaļa gatava. Jāievēro, ka zupai jābūt diezgan biezai.Čillī pipars nebūs tik as, ja tam izņemsiet ārā sekliņas.
3. Kad zupa jau ielieta šķīvī, tai var pievienot klāt skābo krējumu :)!!!Labu apetīti :).
Uz augšu