Liepājas ābolu kūka

2005. gada 28. septembris
Foto: Shutterstock.com
Liepājas ābolu kūka no veco laiku pavārgrāmatu recepšu krājumiem.
Pagatavošana
60 min
1. Olu dzeltenumus ar cukuru un sviestu saputo, samīca ar miltiem, kas sajaukti ar briežraga sāli, izrullē. 3/4 mīklas ieklāj ar sviestu ieziestā veidnē, 1/4 izrullē, sagriež vēlamā biezuma sloksnēs.
2. Ābolus sagriež šķēlītēs, pārkaisa ar cukuru, kas sajaukts ar kanēli, kartupeļu cieti un atstāj 1-2 stundas.
3. Sagatavotos ābolus bez šķidruma pārliek pār mīklu, virsū uzliek restīti no mīklas sloksnēm, pārziež ar sakultu olas baltumu.
4. Cep iepriekš līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī ~45 minūtes. Labu apetīti!
Uz augšu