Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas sautējums zviedru gaumē

2005. gada 28. septembris
Foto: Dzidra Rozenšteina
Pupiņas ieteicams iemērkt iepriekšējā dienā, taču ja aizmirsies, vari mērcēt siltā ūdenī, regulāri to nomainot arī tajā dienā. Ja izmantosi konservētas pupiņas, tās jāpievieno kā pēdējās, bet gatavošanu sāk ar burkānu vārīšanu.
Pagatavošana
120 min
1. Liek vārīties izmērcētas pupiņas.
2. Sasmalcina ķiploku, sagriež sīpolu.
3. Malto gaļu sajauc ar olu, sāli, pipariem, pievieno ķiplokus un nelielu daļu no sīpoliem.
4. Nelielā ūdens daudzumā liek vārīties pupiņas. Pievieno arī sāli, smaržīgos piparus un lauru lapas. Ik pa laikam samaisa un seko līdzi ūdens daudzumam.
5. Pa to laiku nomizo burkānus, kartupeļus, sagriež sev tīkamos gabaliņos. sagriež arī tomātus.
6. Kad pupiņas kļūst mīkstākas, pievieno burkānus, pēc aptuveni 10 minūtēm, pievieno arī kartupeļus. Ar ūdeni neaizraujas, tam tīkai jānosedz produkti.
7. Izveido gaļas bumbiņas un ļoti viegli tās uz pannas apcep - tikai lai turētos forma.
8. Kad tas izdarīts katlā pie pupiņām liek tomātus, sīpolu un arī gaļas bumbiņas. Visu vāra, līdz dārzeņi visi mīksti. Tomāti var arī izjukt, tas labi savienos visas garšas.
Pasniedzot, pārber ar svaigiem zaļumiem pēc izvēles.

Labu apetīti!
Uz augšu