Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena kūka ar zemenēm un citām ogām

2005. gada 28. septembris
Foto: Linda Varesa
Pagatavošana
1 min
1. Saputo atsevišķi olas baltumu un dzeltanumu. Tad sasmalcina biezpienu(izberž caur sietiņu), kuram klāt pievieno cukurs un kanēli.
2. Kad tas izdarīts ņemam saputoto olas dzeltanumu un tajā pievienojam biezpiena masu, tad caur sietiņu uzkaisam virsū miltus un lēnām visu masu sajauc(iecilā).Pašās beigās iecilā olas baltumu. Tad liek uz pannas un pirms likšanas cepeškrāsnī ieliekam masā zemenes(ogas) un cepjam ~ 20-30 min. Lai pārbaudītu vai kūka gatava ieliekam formas vidū sērkočiņu, ja masa nepielīp, tad kūka gatava.
3. Kūku var ēt gan karstu(kā dekoru var izmantot saldējumu), gan aukstu ar putukrējumu un zemenēm,kas dekorēs kūku :).
Uz augšu