Tomātu biezeņzupa

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Tomāti savā sulā (500-700g) vai svaigi tomāti bez mizas
  • Kartupeļi (4-5 gab.)
  • Selērija kāti (2 gab.)
  • Burkāni (2-4 gab.)
  • Dārzeņu buljons (kubikos)(1-2 gab.)
  • Garšvielas (pēc garšas)
  • Baziliks(zilais vai zaļais)
  • Batltmaize (2-3 šķēles)
  • Parmezāna siers
  • Ķiploki (pēc garšas)

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagriež burkānus mazos gabaliņos un liek vārīties buljonā, klāt pievienojot garšvielas pēc vajadzības. Kad burkāni pavārījušies kādu laiciņu pievieno kartupeļus(smalki sagriestus), un selerija sakni. Tad pavāra kādas 10 min un klāt liek tomātus savā sulā ar visu sulu un vāra vēl kādas 10-15 minūtes. Klāt var arī vēl pielikt ceptus sīpolus ar tomātu pastu, tas ja pietrūkst garša. Kad tas viss ir uzvārījies, ļauj nedaudz atdzist un tad visu sablenderē biezeņzupā, klāt var pievienot arī saldo krējumu,ja zupa šķiet pārāk skāba(atkarīgs no tomātiem).
  2. Tad paņem baltmaizi, ar "liķiera glāzīti "izpiež apaļu formiņu un uz sausas panas(bez taukvielām) apcep baltmaizi un ierīvē nedaudz ar ķiploku.
  3. Tad lejam šķivī zupu(var gan karstu, gan aulkstu) pa vidu likam 4 baltmaizes aplīšus, virsū uzkaisām sarīvētu sieru un pa vidu ieliekam bazilika papiņu.
  4. Tas arī viss....

Komentāri

Iveta 2015. gada 26. oktobris 19:25
Cik ūdeni lej?
aelita 2014. gada 24. augusts 18:45
ieliekam bazilika papiņu. :D
eire 2013. gada 13. septembris 18:50
es vēl klāt kausēto sieru pieliku vienu paciņu. mmmm..gardi :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas