Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Debesu zvani (pildītas baklažānu šķēles pikantā mērcē)

2006. gada 11. marts
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
40 min
1. Baklažānus (nomizo,) sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Ieliek stpirā sālsūdenī vismaz 10 minūtes mērcēties.
2. Gaļu samaļ vai sakapā, samaisa ar sāli un rīsu vīnu.
3. Baklažānus izņem no ūdens, nosusina. Katru šķēli palkaniski iegriež, tā lai abas daļas vel turas kopa. Pilda ar gaļu. Ar irbulīti gaļu var viegli iespiest starp šķēlēm. Pilda samērā plānu kārtu - apm. 5mm.
4. Olas sajauc ar cieti. Baklažānu šķēles iemērc olu masā, liek uz šķīvja.
5. Loksīpolus, ingvēru un ķiploku notīra, smalki sakapā. Loksīpolus noliek atsevišķi.
6. Cukuru sajauc ar etiķi, sojas mērci, rīsu vīnu, cieti un pāris karotēm ūdens.
7. Katliņā vai voka sakarsē eļļu (pareizā temperatūra: kad eļļā ieliek sausu koka karotes kātu vai koka irbulīti, no ta izdalās burbulīši). Baklažānu šķēles vāra vairākās porcijās (atkarībā no voka lieluma un eļļas daudzuma) zeltaini brūnas, nosusina uz papīra dvielīša un kārto uz šķīvja.
8. No voka izlej gandrīz visu eļļu, atstāj tikai plānu kārtiņu. Eļļā apcep ingvēru, ķiplokus un aso pupiņu pastu. Pievieno samaisīto mērci, ļauj uzvārīties, iemaisa loksīpolus un pārlej baklažāniem.
9. Varianti:
10. - Var pildīt ar vistas gaļu.
11. - Garšo smalkāk, ja eļļai pievieno pāris ēk. sezameļļu.
12. PS: Nosaukums nāk no viena ķīniešu restorana Berlīnē.
Uz augšu