Liellopa gaļa sinepju mērcē

4 1
Liellopa gaļa sinepju mērcē
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 400-500 g liellopa gaļas filejas
  • 2 ēd. k. sviesta
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Mērcei:
  • 2 mazi sīpoli
  • 200 g šampinjonu
  • 1/2 ēd. k. sviesta vai margarīna
  • 300 g saldā krējuma
  • 3 tējk. sojas mērces
  • 1.5 ēd. k. sinepju
  • 1 tējk. Jāņogu želejas vai šerija

Pagatavošana

50 min.
  1. Gaļu sagriež šķēlēs, tad izdauza lielos un plānos gabalos.
  2. Notīra un sasmalcina sīpolus.Sagriež šampinjonus.
  3. Sēnes un sīpolus apcep sakarsētā pannā (bez taukvielām), līdz izzūd liekais šķidrums.
  4. Tad pievieno saldo krējumu, sojas mērci un rūpīgi samaisa. Pieliek sinepes un karsē dažas minūtes. Pēc tam pielej šeriju vai jāņogu želeju.
  5. Pannā izkausē sviestu. Ātri un vienmērīgi no abām pusēm izcep gaļu. Pievieno sāli un piparus.
  6. Liek servējamā traukā. Gaļas šķēles var pārlocīt arī uz pusēm. Pasniedz ar sinepju mērci, kartupeļiem un dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Liek servējamā traukā. Gaļas šķēles var pārlocīt arī uz pusē...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni