Sklandrauši

3 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 200-250 g rupjo rudzu vai kviešu miltu
  • 100 ml ūdens
  • 2 ēd. k. cūku tauku vai margarīna
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 ola
  • Sāls
  • Kartupeļu pildījumam:
  • 150 g kartupeļu
  • 2 ēd. k. piena
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Sāls
  • Burkānu pildījumam:
  • 250 g burkānu
  • 3 ēd. k. medus
  • 1 ēd. k. skāba krējuma
  • 1 ola
  • 1 ēd. k. kviešu miltu
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Rudzu miltus izsijā uz galda virsmas, vidū izveido bedrīti, tajā saplucina taukus vai margarīnu, pievieno olu, siltu ūdeni, kurā izšķīdināts cukurs un sāls. Samīca stingru un labi veltnējamu mīklu.

    Mīklu izveltnē 2-3 mm biezā plāksnē.
    Rudzu miltus izsijā uz galda virsmas, vidū izveido bedrīti,...
  2. Ar glāzi izspiež apļus, katram uzloka 1-1,5 cm augstu maliņu un saliek pannā.
    Ar glāzi izspiež apļus, katram uzloka 1-1,5 cm augstu maliņu...
  3. Kartupeļu pildījumam nomizotus kartupeļus novāra sālsūdenī, nolej, izberž caur sietu, pievieno uzvārītu pienu, sviestu un samaisa.
    Pildījumam burkānus novāra ar mizu, nomizo, izberž caur sietu. Biezenim pievieno sāli, medu, olu, skābo krējumu, miltus un visu samaisa.
    Kartupeļu pildījumam nomizotus kartupeļus novāra sālsūdenī,...
  4. Tālāk līdz augšai liek burkānu masu.
  5. Cep 10-15 min 200 grādu temperatūrā, līdz virspuse apcepusies zeltaina, bet mīkla sausa un kraukšķīga.

    Lai labi garšo!
    Cep 10-15 min 200 grādu temperatūrā, līdz virspuse apcepusie...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Evita 2015. gada 23. septembris 21:28
Mamma uzaugusi Dundagas pusē un viņa bieži taisīja mums šos raušus. Kad veikalā nebija rudzu milti, ņēma gatavu rupjmaizi, bišku pamērcēja un samīcīja. Sanāca labas maliņas un kraukšķīgi. Kartupeļu vietā arī stingru manna biezputru lika. beigās arī kanēli pārbērām.
nina 2015. gada 31. jūlijs 16:02
Garš8gi sanāca.
Solvita 2013. gada 19. oktobris 20:56
Labi sanāca. Garšīgs. Var eksperimentēt vēl ar ko citu. Atceros, reiz ēdu Kurzemē, garša līdzīga tai reizei.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize