Neceptā biezpiena torte

2005. gada 27. septembris
Foto: Baiba Vilciņa
Pagatavošana
160 min
1. Tortes formu ieziež ar taukvielām un izklāj ar folliju vai cepamo papīru. Konservētiem augļiem nolej šķirdrumu. Kukurūzas pārslas sasmalcina, sviestu izkausē, uzbriedina želatīnu un izkausē sakarsētā kompota sīrupā, nepārtraukti maisot. Masā iemaisa sasmalcinātas kukurūzas pārslas un sviestu. Iegūto masu ielej formā, atstāj uz 10 minūtēm sastingt, tad augļus sagriež gabaliņos, uzliek pamatnei.
2. Pildījumam uzbriedina želatīnu, saldo krējumu saputo, apmēram 5 ēdamkarotes iepilda konditorejas maisiņā un atstāj vēsumā. Biezpienu samaisa ar riekstu krēmu, pievieno izkausētu želatīnu, degvīnu un putukrējumu. Krēmu liek formā virs pamatnes, virsmu nolīdzina un liek ledusskapī uz 2 stundām sastingt.
3. Torti rotā ar sasmalsinātām kukurūzas pārslām, izspiestām putukrējuma rozēm un riekstiem.
Uz augšu