Ātrais šokolādes krēms (pussaldēts)

3 1

Sastāvdaļas

  • (2 porcijas)
  • 80 g šokolāde (vismaz 70%)
  • 150 ml salds krējums
  • 4 tk Grand Marnier (vai cits šokoladei piemērots alkohols)
  • Saldinašanai: nedaudz pūdercukurs vai saldais kondensētais piens

Pagatavošana

10 min.
  1. 2 kokteiļa vai vīna glāzes ieliek saldētavā.
  2. Šokolādi salauž gabaliņos, kopā ar pāris karotēm krejuma izkausē (ūdens peldē vai ļoti uzmanīgi mikroviļņu krāsnī, nedrīkst pārkrsēt). Putukrējumu saputo. Šokolādei pievieno 2 tk alkohola, samaisa. Pēc gaumes un vajadzības piemaisa saldumu. Pakāpeniski iecilā gandrīz visu putukrējumu, atstāj 2 ēk.
  3. Atdzesētajās glāzēs ielej pa 1 tk. alkohola, pilda krēmu. Pa virsu uzliek pa karotei putukrējuma. Ar zobu bakstāmo putukrējumu iejauc krēmā zīmējot musturu (piem. zīmē riņķus/spirāli no malas līdz glāzes vidum).
  4. Glāzes liek atpakaļ saldētavā, pēc apm 30 minūtēm krēms būs atdzisis un apkārt nedaudz sasalis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti