Alu patra(ceptas kartupelju ruletes)

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 2 ēd. k. rīvēta kokosrieksta
  • 2 tējk. sezama sēklu
  • 2 tējk. cukura
  • 2 tējk. rīvēta svaiga ingvera
  • 2 svaigi asie pipari
  • 1 ēd. k. svaigu koriandra lapu, sīki sagrieztu
  • 1.5 tējk. sāls
  • 2 tējk. grammasāls
  • 2 ēd. k. citronu sulas
  • 2 glāze/s kviešu miltu
  • 0.5 tējk. kurkuma
  • 0.3 tējk. kajēnas piparu
  • 2 tējk. izkausēta sviesta
  • 0.5 glāze/s ūdens
  • Ghī vai augu eļļa vārīšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Vispirms sagatavojiet pildījumu, lai tas paspētu atdzist, kamēr samīcāt mīklu.Novāriet kartupeļus mīkstus, nomizojiet, ar dakšiņu satampājiet un piejauciet tiem rīvēto kokosriekstu un 8 nākošās sastāvdaļas, ieskaitot 1 tējkaroti sāls. Ielieciet lēzenā traukā, lai atdziest, kamēr pagatavojat mīklu.
  2. Karhai vai dziļā pannā uzkarsējiet ghī vai augu eļļu. Eļļa vai ghī ir pietiekami uzkarsusi, ja tajā iemests mīklas piliens tūlīt paceļas virspusē un čurkst. Ielieciet vairākas šķēlītes ghī un vāriet tās 3-5 minūtes, vienu reizi apgriežot otrādi, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Pasniedziet kā atsevišķu ēdienu vai kā uzkodu kopā ar čatnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas