Sākums > Receptes > Deserti

Dzērveņu krēms "ābolītis"

2005. gada 23. septembris
Foto: Iveta Skaba
Pagatavošana
1 min
1. Ābolus nomizo un 2-3 minūtes sautē cukurūdenī, kam pievienota citrona sula. Atdzisušiem uzmanīgi izdobj viducīti.
2. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un maisot karsē ūdens peldē, kamēr masa sabiezē. Dzērveņu sulā uzbriedina želatīnu, izšķīdina un iejauc karstajā olu masā. Kad tā atdzisusi līdz istabas temperatūrai, iecilā saputotu saldo krējumu. Iepilda ābolos tā, lai uz āboliem būtu krēma tornītis. Liek vēsā vietā, lai kārtīgi sastingst. Pēc tam pārgriež uz pusēm, pasniedz ar vīna mērci.
3. Mērcei sarkanvīnu uzvāra ar garšvielām un medu, noņem no uguns. Kartupeļu cieti sajauc ar dzērveņu sulu un iemaisa uzkarsētajā vīnā. Nevāra!
Uz augšu