Sākums > Receptes > Deserti

Barfi-piena pomaade(arii diabeetam)

2005. gada 23. septembris
Foto: Anne Bush
Pagatavošana
60 min
1. Barfi-piena pomāde(Diab.slimniekiem bez cukura)
2. 2 litri piena, 0,5 gl.cukura, 1ēdk.sviesta
3. Ielejiet pienu lielā katlā ar biezām sienām( vislabākais-ātrvārāmais augstspiediena katls, neuzliekot vāku) un uzlieciet uz lielas uguns.Tikko piens sāk vārīties, pielieciet sviestu un samaziniet uguni tā,lai piens pastāvïgi vārītos, un visu laiku maisiet ar plakanu lāpstiņu, lai nepiedeg pie dibena.Kad piens sāk sabiezēt, maisiet ātrāk.Uz beigām, kad lāpstiņa sāk atstāt pienā ātri izzūdošas pēdas , pielieciet cukuru (samaltus riekstus, vanilīnu vai kokoss pēc gaumes.Kad pasta ir kļuvusi tik bieza, ka vairs nevārās, lieciet to uz šķīvja.Kad sacietē, sagrieziet kvadrātiņos.Diabēta slimniekiem var gatavot bez cukura.Ļoti garšo bērniem!(konfekšu vietā)
Uz augšu