Burkänu küka. 2

5 1

Sastāvdaļas

  • 250 g. burkāni
  • 5 olas
  • 200 g. brūnā cukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 60 g. miltu
  • ½ paciņas cepamā pulvera
  • 300 g. lobītu, saberztu mandeļu
  • 1 -2 ēdamkarotes degvīna
  • 3 -4 ēdamkarotes rīvmaizes
  • Glazūra
  • 200 g.pūdercukura 3 ēdamkarotes Ruma 3 ēdamkarotes citronu sulas

Pagatavošana

50 min.
  1. Kārtīgi nomazgā burkānus, nomizo un smalki sarīvē. Atdala olas dzeltenumus no baltuma.Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls. Pēc tam piemaisa ar cepano pulveri sajauktus miltus, mandeles un ar degvīnu pārlieto burkānu masu. Iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus. Mīklu liek kārtīgi ieziestā ar rīvmaizi izkaisītā apaļā veidnē un cep sakarsētā cepeškrāsnī 175-200 grādi Celsija temperatūrā vai 2-3 karstuma režīmā 50-60 min.
  2. Glazūra.
  3. Pūdercukuru, Rumu un citrona sulu sakuļ spīdīgā masā un pārlej atdzesētai kūkai Rotā ar marcipāna burkānien. Pirms sagriešanas kūka ļauj 24st. ievilkties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize